Energetikai audit

Nagyvállalati szakmai energetikai audit

Energetikai audit

Energetikai audit szolgáltatásunk nem csak a klasszikus négyévenkénti nagyvállalati auditot jelenti.

Társaságunk a TAO elszámolásához szükséges auditot is elvégzi.

A 2021-ben életbe léptetett Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) is igényli az energetikai szemléletű, akkreditált szakemberekkel, vállalkozásokkal elvégzett auditot.Társaságunk ilyen EKR hitelesítő auditot is vállal.

Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer

Az Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer (EKR) Magyarország Nemzeti Energia- és Klímatervben szereplő új szakpolitikai eszköz. Célja, hogy a végsőenergia-felhasználása 2030-ban ne haladja meg a 2005-ös 785 PJ értéket. Ennek eléréséhez 2021-től kezdődő időszakban a jelenlegi energia megtakarítások mintegy duplájára van szükség. Ezért 2021. január 1-jétől az energia hatékonyságon alapuló megtakarítás egy forgalom képes termékké vált, mértékegysége Ft/GJ.

A felkutatott és megtakarított energia duplán is fialhat, hiszen a kisebb energia költség mellett a megtakarított energia az EKR kötelezettjei számára értékesíthető.

Az EKR rendszer kötelezettjei, akik fizethetnek a megtakarításokért:

  • Villamosenergia-kereskedők
  • Villamosenergia egyetemes szolgáltatók
  • Földgázkereskedők
  • Földgáz egyetemes szolgáltatók
  • Közlekedési célú üzemanyagot végső felhasználók részére értékesítők (benzinkutak)

Az EKR kötelezettjei a teljes évi forgalmuk mértékének megfelelőn 0,05..0,35% projektre van szükségük 2030-ig és 50 000 Ft/GJ "büntetést" kell fizessenek a nem teljesített energiahatékonysági projektek után.

Személyre szabott ajánlatért, kérjük, töltse ki űrlapunkat


Köszönjük üzenetét.
Hiba az üzenet küldése közben.