E-energetikus

E-energetikus

Energetikusi feladatok ellátása egyszerűbben, pontosabban, hatékonyabban!

Az E-energetikus egy Windows alapú, adatgyűjtő, energiamonitoring rendszer, melynek alapelemei nem PLC - k, hanem speciális, saját fejlesztésű „célgépek”. Miután saját fejlesztésű a hardver is és a szoftver is, ezért igen rugalmasan tudunk alkalmazkodni az egyedi felhasználói igényekhez.

A rendszer felépítése, telepítése igen egyszerű.

Az egyes 16 csatornás adatgyűjtő központokat (melyet BL16-nak nevezünk) a mérendő berendezések geometriai középpontja közelében célszerű elhelyezni, hogy a lehető legkevesebb kábelezéssel lehessen bekötni az impulzusokat illetve az analóg jeleket. Innen az adatok felkerülnek a kommunikációs vonalra (melyet pl. meglévő vállalati ethernet hálózat esetén nem kell újra kiépíteni, mert az erre a célra is felhasználható), ahonnan továbbításra kerülnek az adatgyűjtő PC-be.

A kiértékelő program az alábbi adatfeldolgozást végzi:

  • terhelési diagramok megjelenítése
  • online terhelés figyelés
  • teljesítmény statisztika
  • tarifa kiválasztás
  • éves statisztika
  • energiaterv
  • konvertálható

Az adatgyűjtés az egyes energiafogyasztás mérők által szolgáltatott impulzusok számlálásán, analóg jelek gyűjtésén alapszik. Az egyes BL-ek fogadják az impulzusokat illetve az analóg jeleket. Ezeket összegyűjtik, tárolják és továbbítják az adatgyűjtő PC felé. Az egyes adatgyűjtők átmeneti adattárolóként is szolgálnak (bármilyen kommunikációs hiba, vagy áramszünet esetén az adatok visszamenőleg is lekérdezhetőek). Az adatgyűjtő PC- vel való kommunikáció történhet RS232, RS485 illetve ethernet vonalon.

Az adatgyűjtő PC felépítése függ a mérési pontok összességétől, a hosszú távon tárolni kívánt adatok mennyiségétől, a felhasználók számától, de általánosságban elmondható, hogy a ma kapható legegyszerűbb konfigurációjú PC-n fut a program, egyetlen kritérium, hogy Windows operációs rendszer legyen telepítve.

A maximális mérési pontok számát egyedül a PC erőforrásai határozzák meg.

SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATÉRT, KÉRJÜK, TÖLTSE KI ŰRLAPUNKAT

Személyre szabott ajánlatért, kérjük, töltse ki űrlapunkat


Köszönjük üzenetét.
Hiba az üzenet küldése közben.